Meillä kohtaat aina mukavan katsastajan

Lue Bruno Karimiyanin uratarina. 
 
Itsenäisen luonteen työpaikka 
 

Katsastuskontin katsastaja Bruno Karimiyan tykkää vastuusta ja itsenäisyydestä. Katsastuskontti tarjoaa kiinnostavan mahdollisuuden kehittyä vaikka yrittäjäksi asti. 

Kontista huomaa heti, että se on rakennettu nimenomaan katsastamista varten. Tässä katsastuskontissa katsastajan ei tarvitse peruuttaa tai jarruttaa kesken kaiken, vaan auton katsastus hoituu yhdellä ajolla ja jouhevasti. 

”On kiva, että kontti on suunniteltu niin kuin katsastusmies kontin rakentaisi. En ole muualla nähnyt tällaista katsastusasemaa, että katsastuksessa ei mene yhtään yliaikaa”, kertoo Katsastuskontin Espoon keskuksen toimipisteen katsastaja Bruno Karimiyan. 

Katsastuskontin mainio suunnittelu tekee hänen mukaansa katsastuksista tavallista nopeampia. 

Myös Brunon asiakkailta katsastuskontti on saanut myönteistä palautetta. Moni tykkää siitä, että voi katsastuksen ajaksi mennä kauppakeskukseen ostoksille tai vaikka kahville. Ja jos tekemistä riittää pidemmäksi aikaa, ei autoa tarvitse olla heti hakemassa katsastuskontilta, vaan se voi jäädä odottelemaan. 

Tämähän ei olisi mahdollista ilman hyvää sijaintia, ja se onkin Katsastuskontin ykkösjuttu. Bruno tietää mistä puhuu, sillä yksi syistä vaihtaa työpaikkaa oli nimenomaan se, että Espoon keskus on mukavan matkan päässä kotoa. 

Bruno on yksi Katsastuskontin ensimmäisistä työntekijöistä, ja hän on valmistunut autosähköinsinööriksi. Taustalta löytyvät myös autonasentajan opinnot. 

Koska Bruno työskentelee yksin toimipisteessä, hänen vastuulleen kuuluvat kaikki katsastusaseman tehtävät. Aamulla hän avaa aseman ja järjestelmät, päivät hoitaa asiakaspalvelun ja katsastukset, ja illalla kotiin lähtiessään sulkee aseman. 

”Tämä työ vaatii kykyä toimia itsenäisesti, eikä sovi sellaiselle, joka tarvitsee koko ajan apua.” 

Brunon omalle luonteelle itsenäisyys sopii hyvin, kuten useimmille katsastajille. Katsastajan työ on aina hyvin vastuullista, koska katsastuspäätös on kunkin katsastajan oma päätös, johon muut eivät voi vaikuttaa. 

Monessa asiassa Katsastuskontissa työskentely on samanlaista kuin katsastajan työ yleensä. Esimerkiksi valtaosa asiakkaista tulee paikalle ilman ajanvarausta, mikä tekee päivistä vaihtelevia. Bruno kertoo huvittuneena kaikille katsastajille tutusta ilmiöstä: ensin on hiljaista ja sitten paikalle ilmestyy kuin tyhjästä seitsemän tai kahdeksan asiakasta yhtä aikaa. 

Vastuullisten tehtävien lisäksi Brunoa innostaa myös katsastajan hommissa kehittyminen, ja tulevaisuuden haaveissa siintää ehkä jopa yrittäjyys. Katsastuskontin konseptiin kuuluu, että katsastajien on mahdollista toimia myös yrittäjänä brändin alla. 

”Jos jonain päivänä haluan yrittäjäksi, on mahdollista olla mukana myös niin.” 

Myös se innostaa, että pomot ottavat vastaan työntekijöiden kehitysideoita. Vaikka konsepti on aika valmis, riittää esimerkiksi markkinoinnissa jatkuvasti paikkoja kokeilla uusia ideoita. Brunon aloitteesta esimerkiksi ajanvarauksesta tuli mahdollista ja verkkosivuihin on tehty muutoksia. 

Kasvavassa yrityksessä riittää paitsi ideoitavaa myös opittavaa. 

”Itsekin oppii virheistä ja onnistumisesta, kun on mukana alusta lähtien. Pääsee näkemään mitkä ratkaisut ovat hyviä, mitkä huonoja ja mitä pitäisi muuttaa”, Bruno kertoo. 
 

Nyt Bruno on Espoontorin toimipisteen franchisig-yrittäjä ja vastaa toimipisteensä operatiivisesta toiminnasta. Yrittäjyyden myötä liiketoiminta on kasvanut voimakkaasti.